Navigation

Ramström Transmission AB söker en försäljningsingenjör i Mellansverige

Ramström stärker nu organisationen med en försäljningsingenjör med ansvar för distriktet Gävleborg län/Dalarnas län/Uppsala län/Stockholm län. Vi erbjuder ett självständigt och intressant försäljningsuppdrag för dig med stort tekniskt intresse och som drivs av att åstadkomma resultat. Du kommer att ansvara för distriktets uppbyggnad och stimuleras av självständigt driva försäljningen och utveckla lönsamhet i ditt distrikt. Du kommer att arbeta både mot befintliga och nya kunder utifrån en planerad budget.

Om Ramström Transmission AB

Ramström Transmission AB är verksamt inom transmission och stationär materialhantering och ingår i den börsnoterade Addtech-koncernen. Företaget handlar med mekaniska transmissions-produkter såsom kedjor, kopplingar samt relaterade produkter och hjul. Våra produkter är en liten men nödvändig del för att våra kunders produktion ska fungera. Vår förståelse för hela processen är viktig i vårt arbete tillsammans med våra kunder.

Med hög teknisk kompetens och attraktiva varumärken erbjuder vi våra kunder kostnadseffektiva och kundunika lösningar inom mekanisk transmission samt materialtransport.

Våra fokusområden är Sågverk, Massa & Papper och Värmeverk men vi vänder oss även till Livsmedel & Bryggerier, Truckar samt Övrig industri. Vi strävar efter att bli den ledande leverantören inom dessa områden, för såväl OEM- marknaden som slutförbrukare.

Vi är idag drygt 25 anställda, har vårt huvudkontor och lager i Helsingborg, dessutom har vi har försäljningskontor i Härnösand och Järfälla.

Om rollen som försäljningsingenjör

Du kommer att utgå hemifrån och självständigt bearbeta och utveckla distriktet utifrån givna ramar och prioriteringar. Du kommer att ha en hög nivå av kundnärvaro med minst 8 -10 bokade kundbesök i veckan.

Du kommer att sälja företagets sortiment av premiumprodukter och lösningar för mekanisk transmission. Huvudprodukter är kedjor, kedjehjul, kopplingar, elmotorer & växlar. I sortimentet ingår även hjul och andra närliggande transmissionsprodukter. Till stöd har du en innesäljarorganisation, inköpsavdelning samt teknisk support. Ramström har även ett omfattande lager av produkter med en engagerad grupp av medarbetare som ser till att logistiken fungerar.

I rollen som försäljningsingenjör rapporterar du direkt till försäljningschefen och deltar i alla säljmöten samt sälj & produkt utbildningar.

Personprofil

Du har ett naturligt intresse för affärsutveckling och stort tekniskt kunnande inom transmissioner där ditt mål är att öka kundens produktivitet.

Du har god förmåga att uppnå resultat genom bra planering, genomförande och uppföljning. Vi söker dig som har vilja och attityd att förse svensk industri med kunskap och kvalités produkter.

Vi ser gärna att du har erfarenhet av försäljning av industrikomponenter.

Som säljare är du en lagspelare som är lyhörd mot, har god förmåga att kommunicera samt har ett prestigelöst förhållningssätt gentemot dina arbetsuppgifter och kollegor.

Då distriktet är stort kommer det innebära en del resor med övernattning. Vidare krävs B-körkort, och även att du är van att arbeta i affärssystem samt behärskar svenska och engelska i både tal och skrift. Det finns flexibilitet i bostadsort, men vi ser gärna att du bor i närheten av Gävle.

Om du har några frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta försäljningschef Malin Nilsson på 070-331 03 50.

Är du intresserad av tjänsten skickar du din ansökan till malin.nilsson@ramit.se senast den 11/2 2022. Urvalet sker löpande och rollen kan komma att tillsättas innan ansökningstidens slut.

Övrigt

Start: Omgående/enligt överenskommelse Omfattning:Heltid Plats: Gävleborg län/Dalarnas län/Uppsala län/Stockholm län