Ramström bidrar till automatiseringen
2024-02-13

Ramström bidrar till automatiseringen

Stig in i framtiden av automatiserad materialtransport med Ramström Transmissions AGV-hjulsortiment. Vi är stolta över att presentera en högkvalitativ lösning för varje unikt behov inom industriell automatisering, från lagerhantering till sjukvård och tillverkning.

Vårt sortiment inkluderar:

Upptäck kraften i vårt AGV-hjulsortiment och låt oss hjälpa dig att optimera din verksamhet med kundunika lösningar som garanterar smidig, hållbar och pålitlig drift. Steget mot en mer effektiv och innovativ framtid börjar med rätt utrustning. Utforska vårt utbud idag och bli en del av automatiseringens framkant.

 

Vulkoprin - materialval

VULKOLLAN®

Vulkollan® är det ledande polyuretan-elastometret på marknaden som kombinerar utmärkta mekaniska egenskaper för högsta dynamiska belastningskapacitet och motståndskraft mot slitage. Det är därför Vulkollan® återfinns i de mest krävande applikationer. Ingen annan typ av polyuretan erbjuder samma optimala blandning av egenskaper över ett brett temperaturområde.

PRINTHANE™

Printhane™ är det generiska namnet på de polyuretan-elastomerer som Vulkoprin har utvecklat för specifika tillämpningar.
Printhane-B™ är ett polyuretan som främst utvecklats för tekniska tillämpningar eller i hjulapplikationer som kräver mer grepp.
Printhane-C™ är Vulkollan® och uppfyller standarderna EN12527 till EN12533. Det används i miljöer med högre risk för explosion, brand eller elektrostatisk urladdning (ESD).
Printhane-R™ är ett styvt polyuretan för användning i applikationer som kräver tjockväggiga plastdelar som visar hög stötmotståndskraft, elasticitet och som inte deformeras. Detta material är ett utmärkt alternativ till delar i frästa tekniska plaster (polyamid, POM, ...).
Printhane-X™ har speciellt utvecklats för applikationer med höga hastigheter, vilket innebär att det är väl lämpat för alla nöjesparks- och berg-och-dalbanor.

PRINTHOPAN®

Printhopan® är ett termoplastiskt polyuretan. Elasticiteten hos Printhopan® TPU säkerställer att styrhjulet är tyst, mycket hållbart och resistent mot olja och fett. Ett styrhjul är ett hjul eller en rulle som säkerställer att ett objekt fortsätter att följa den påtvingade vägen. Styrhjulet rullar i en profil eller på en skena som bestämmer banan. Vid styrning är krafterna på hjulet vanligtvis begränsade. Stötlaster eller att ta svängar lägger extra krafter på hjulet. När ett styrhjul också måste bära lasten, talar vi oftare om lasthjul och lastbärande förmåga blir en avgörande faktor i valet av material Printhopan® eller Vulkollan®.