Ramström Transmission levererar förnybara miljöoljor
2024-06-12

Ramström Transmission levererar förnybara miljöoljor

Ramström Transmission är en helhetsleverantör inom transmission för sågverks- och pappersindustrin. Nu kompletterar företaget sitt utbud med förnybara miljöoljor från EAL Sweden. – Vi vill hjälpa våra kunder att hitta optimala tekniska lösningar som leder till en mer hållbar utveckling. Att byta ut fossila oljor är en del av det, säger Niclas Landin, VD Ramström Transmission.

Det går åt miljontals liter fossila oljor varje år bara för att smörja kedjor och hjul i transportsystemen på sågverk och pappersbruk. Därför erbjuder nu Ramström Transmission sina kunder förnybara miljöoljor baserade på raps.

– Vi har lång erfarenhet av helhetslösningar inom transmission för industrin. Nu vill vi hjälpa våra kunder att ta steget till förnybara miljöoljor för att göra de svenska industrierna mer hållbara, säger Niclas Landin, VD Ramström Transmission.

Ramström Transmission gör satsningen tillsammans med EAL Sweden, som är importör av miljöoljorna.

– EAL Sweden har kunskapen om oljorna och vi på Ramström Transmission kan industrin. Tillsammans är vi unikt kvalificerade för att hjälpa svenska sågverk och pappersbruk att byta ut sina fossila oljor, säger Niclas Landin.

De förnybara miljöoljorna är certifierade enligt EU Ecolabel och har motsvarande eller bättre egenskaper jämfört med fossila oljor.

– De är bättre för människa och miljö – och för maskiner och industrier, säger Niclas Landin.

Kontakt

Niclas Landin, VD Ramström Transmission
niclas.landin@ramit.se
070-527 45 14

Fakta

Ramström Transmission är ett teknikhandelsbolag inom Addtech-koncernen, verksamt inom mekanisk transmission och materialtransport. Företaget finns från Helsingborg i söder till Luleå i norr.

EAL Sweden tillhandahåller ett brett sortiment av syntetiska estrar och förnybara miljöoljor. Företaget erbjuder även rådgivning, utbildning och upphandlingshjälp angående smörjmedel inom industrin.