Ramström Transmission söker en inköpare/innesäljare
2023-03-03

Ramström Transmission söker en inköpare/innesäljare

Ramström stärker nu organisationen med en kombinerad roll som inköpare & innesäljare med uppskattningsvis fördelning 50/50.

Ramström Transmission AB söker en inköpare/innesäljare
Ramström stärker nu organisationen med en kombinerad roll som inköpare & innesäljare med uppskattningsvis fördelning 50/50.

Om Ramström Transmission AB
Ramström transmission är ett teknikhandelsbolag verksamt inom mekanisk transmission och materialtransport. Vi har en stark position på den svenska marknaden inom vår kund och produktsegment. Vår drivkraft är att skapa hållbara lösningar som ökar våra kunders konkurrenskraft.

Våra fokusområden är Sågverk, Massa & Papper och Värmeverk men vi vänder oss även till Livsmedel & Bryggerier, Truckar samt Övrig industri. Vi strävar efter att bli den ledande leverantören inom dessa områden, för såväl OEM- marknaden som slutförbrukare. Vi är idag drygt 25 anställda, har vårt huvudkontor och lager i Helsingborg, dessutom har vi har försäljningskontor i Härnösand och Järfälla.

Om rollen som inköpare/innesäljare
Som inköpare för hjulsortimentet innebär att du kommer att arbeta med Inköp av hjulsortimentet utifrån inkommande inköpsbehov. Göra inköpsordrar, leveransbevaka, hantera inköpsavvikelser och analysera inköpsstatistik. I arbetet ingår även system-och artikelunderhåll och att ha kontakt med företagets leverantörer. För att på ett bra sätt kunna planera inköpen utifrån kundernas prognoser kommer du ha tät kontakt med säljarna. En viktig del av tjänsten är att vidareutveckla företagets goda relationer med leverantörer och samarbetspartners.

Som innesäljare kommer du att sälja företagets sortiment av premiumprodukter och lösningar för mekanisk transmission. Huvudprodukter är kedjor, kedjehjul, kopplingar, elmotorer & växlar. I sortimentet ingår även hjul och andra närliggande transmissionsprodukter. Rollen innefattar även offertregistrering, hantera ordrar, returer, kontrollera leveranstider och hantera reklamationer mm. Vi har löpande internutbildning inom våra produkt- och tjänsteområden och till stöd har du en teknisk support.

Personprofil
Som person är du strukturerad, noggrann, självgående och samarbetsinriktad. Du tar eget ansvar och trivs i förhandlingssituationer. Då tjänsten har många kontaktytor både internt och externt ser vi att du har en god kommunikationsförmåga. Engelska är ett krav i tal och skrift, då många leverantörer och kunder är utländska. Likaså god datorvana och erfarenhet av att jobba i affärssystem. Du har ett naturligt tekniskt kunnande inom transmissioner där ditt mål är att öka kundens produktivitet.

Tidigare erfarenhet från branschen är en merit men inget krav.

Som person är du en lagspelare som är lyhörd mot, har god förmåga att kommunicera samt har ett prestigelöst förhållningssätt gentemot dina arbetsuppgifter och kollegor.

Om du har några frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta försäljningschef Malin Nilsson på 070-331 03 50.

Är du intresserad av tjänsten skickar du din ansökan till malin.nilsson@ramit.se senast den 31/3 2023. Urvalet sker löpande.

Övrigt
Start: Enligt överenskommelse/Hösten
Omfattning: Heltid
Plats: Helsingborg